Historiek

IMG 9101

Wielertoerisme is in de eerste plaats een hobby. Je kunt ze, zoals alle hobby's, op verschillende niveaus beoefenen. In een club zijn de leden natuurlijk niet allemaal van hetzelfde niveau. Toch moet men trachten om, ondanks die verschillen, een zekere "team spirit" te ontwikkelen. Zeker in een sportclub is dit belangrijk.

In de beginjaren was er meer competitiedrang en prestatiegerichtheid, maar met de loop der jaren werden ook andere dingen steeds belangrijker: kameraadschap, sportiviteit, veiligheid en discipline, fietsplezier, enz. kwamen steeds meer aan bod. Er is ook jarenlang aan deze punten gewerkt al naar gelang de verlangens en noden van de leden. Het feit dat we steeds "veel volk" hebben op onze ritten, bewijst dat we in dit verband een goede consensus hebben gevonden.

Bijna vijftig jaar bestaat onze club nu. In deze periode deed men heel wat ervaring op. Die ervaring kunnen we gebruiken om de volgende jaren fietsminnend St-Job (en omgeving) de gelegenheid te geven een mooie hobby te blijven beoefenen.

Free Joomla templates by Ltheme